måndag 18 oktober 2010

Varning för Helsingörspiller

Okej, så nu har alltså Helsingörspiller börjat säljas över nätet!? Detta bantningspiller hörde jag för första gången talas om för ca 10 år sedan och hade även vänner som testade. Det lät ju som värsta drömmen! Vilken tjej vill inte ha mer energi, orka träna hur mycket som helst, vara på glatt humör hela tiden och samtidigt gå ner löjligt fort i vikt??

Att det fanns (och fortfarande finns) andra piller som kunde utlova exakt samma resultat tänkte man inte riktigt på. Helsingörspillrena skrevs ju ut av läkare, (även om pillrena var förbjudna i Sverige och man var tvungna att åka till Helsingör dvs Danmark för att få dem utskrivna).

Funderar du på att testa Helsingörspillret så vill jag råda dig att först se filmen Requiem for a dream, där rollfiguren Sara bestämmer sig för att banta inför en tv-show, skaffar sig piller från en läkare(!) vilka leder till att hon får massvis av energi och blir så smal att hon äntligen kommer i sin röda favoritklänning. När hennes crack-missbrukande son är på besök och ser mammans tics och överdrivet rastlösa beteende fattar han snabbt vad som är på gång. Men det är för sent.

När det gäller att gå ner i vikt så är det tyvärr så pass "tråkigt" att det enda som gäller och ger hållbara resultat är att lära sig om hur kroppen fungerar, speciellt ens egen kropp, men också ens beteende kring mat. Varför, när och hur äter eller DRICKER vi? Hur kan vi få ett bättre och sundare förhållningsätt till mat och dryck?? Hur kan vi göra fysisk träning rolig och motiverande?

Att ta reda på svaren på de här frågorna tycker jag egentligen bra mycket mer spännande och intressant än att ta ett piller.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar