onsdag 13 oktober 2010

Kvinnor som tvångsmatas för att bli feta!

I det västafrikanska landet Mauretanien skickas unga flickor på läger där de tvångsmatas under flera månader så att de ska bli feta. Detta ska göra dem mer attraktiva för männen och således leda till att de blir gifta fortare. De unga tjejerna matas med mycket fet mat och får i sig 14000 - 16000 kalorier om dagen!!

"En kvinna ska vara en mjuk säng för sin man och höjden av sexighet är flera lager av guppande fettdepåer" säger kvinnorättskämpen Aminetou Moctar *som arbetar mot problemet.

Detta täcker verkligen in så många dimensioner av vidrighet att jag blir mållös. Fy tusan vilken jävla mardröm att vara på ett sånt läger. Vara fast där, tvingas bli fet och dessutom veta att ens enda uppgift och mål i livet är att tillhöra en man som man inte valt själv.

Källor/länkar:

* Artikel i tidningen Amelia (finns inte upplagt på hemsidan än)

Artikel i Sydsvenskan

5 kommentarer:

  1. Jo, fast det är väl bara en annan variant av den späkning/träning/plastikkirurgi som vi i andra delar av världen sysslar med. Olika ideal och sätt men samma syfte, det vill säga behaga männen.
    More or less.

    SvaraRadera
  2. Förstår hur du tänker men kan inte riktigt hålla med eftersom den extrema övervikt de strävas efter här är en stor hälsofara. Absolut är vi västerländska kvinnor slavar under rådande ideal men tycker inte det handlar lika mycket om att behaga män här som att faktiskt skaffa sig en hälsosam kropp och livsstil. Åtminstone när det kommer till träning och kost. Plastikkirurgi är för mig ett annat kapitel.

    SvaraRadera
  3. Hur kan man få i sig så många kalorier utan att dö i sina egna spyor?

    Jag håller med dig, visst vi har kirurgi etc, men det är inte männen som tvingar oss att operera oss. Vi har ju fortfarande ett val här (förhoppningsvis).

    SvaraRadera
  4. A Kay - Tydligen var det så att om de vägrade äta så utsattes de för slag och tortyr och om de spydde så tvingades de äta upp sina egna spyor. Fasansfullt!

    SvaraRadera
  5. Jo, jag hårddrog mitt argument rätt bra. Det här låter mycket värre. Och självklart är det hälsan som vi också strävar efter.

    SvaraRadera