torsdag 9 december 2010

Sola eller inte?


Att sola solarie är ju något av det värsta man kan göra med sin hud. Ändå känner jag mig grymt sugen varje gång jag ser min bleka kropp. Jag har dessutom till följd av kylan fått utslag på armarna och det hjälper inte att jag skrubbar, peelar och smörjer in. Det enda som verkar hjälpa är att sola. Det är ju även så varmt och skönt och ljust och man mår bra en stund. Suck! Svårt det här.

5 kommentarer:

  1. Hurru, klart du kan sola. Cancerrisken är stor, men det är den i solen också. Kroppen behöver solljus för att hålla sig frisk. Jag solar alltid en gång i veckan på höst/vinter. I ståsolarium, typ 6-9 min. När jag solar regelbundet blir jag mindre sjuk och jag slipper köldeksem som jag kan få.

    Jag tycker du kan sola lite grann. Det är just själva brännandet som är farligt, inte solariet i sig. Har ni hudcancer i släkten ska man verkligen vara försiktig, men annars ser jag ingen fara i att sola 8 minuter någon gång ibland.

    Liggsolarium är ju vanligast, så om du kör sånt kan du stänga av de små booster-rören som ligger över bröst och ansikte, för det tycker jag inte behövs. Och det är oftast där folk inte stänger av och kommer ut knallröda. Duscha efter så nära inpå som möjligt och smörj in dig med någon mild lotion, så kommer huden återhämta sig. :)

    SvaraRadera
  2. Annars kan du ju alltid använda BUS ;)

    SvaraRadera
  3. Ja det går ju också bra! fast jag tycker man luktar så konstigt, och så blir vita bhar bruna... :(

    SvaraRadera
  4. Ja jag tycker också att BUS luktar konstigt och färgar av sig.. sen hjälper den ju inte mot exem heller..

    SvaraRadera